Välj en sida

Grilla fisk

Många känner sig osäkra på det här med att grilla fisk. Så, det finns mycket att tänka på för att det ska lyckas. Bland annat så handlar det om ditt grillgaller. Gallret ska vara hett, rent och inoljat.  För att göra det lite lättare för dig, så kan det vara bra att köpa små laxbitar att grilla. De är väldigt enkla att krydda och lägga på grillen. Du kan även prova på att grilla gös eller hälleflundra med skinn. Att grilla de här två typerna av fisk fungerar utmärkt över indirekt värme, vilket innebär att du lägger den vid sidan av glöden.  Tänk på att du inte ska grilla fisk över lågor, eftersom det då finns risk att den blir hälsofarlig. Hur lång tid bör man då grilla fisk? Det brukar rekommenderas att du grillar fisk ungefär 4-5 minuter per sida. Det går dessutom utmärkt att smaksätta fisken med citron, vitlök, dill, färska örter och chilli.