
GRILLBRIKETTER
TILLBEHÖR
GRILLBRIKETTER TILL GRILLNING
Hur tillverkas grillbriketter?
För att tillverka grillbriketter så pressar man samman brännbart material, däribland pulveriserat kol och sågspån och det sker under mycket hög temperatur. Tyärr är det som så att i själva framställningen av grillbriketter så används vissa kemiska tillsatser, för att briketterna ska brinna lättare och längre. Vill du ha ett organiskt alternativ, då brukar alternativet vara grillkol. Dock, så finns det numera grillbriketter som har framställts helt naturligt.
Det finns briketter för olika ändamål. De briketter som är tänkta för eldningsändamål framställs ofta av torv, brunkol, träkol eller stenkolsstybb.
Använder man däremot träkolsbriketter, så brinner de längre än om du använder dig av vanlig kol. Dock så tar träkolsbriketter lite längre tid att tända.
Briketter fungerar bäst när det är tal om att grilla hel köttbit och vid indirekt grillning under lock.
Vill du ha bättre kontroll över temperaturen i samand med grillningen, så bör du använda dig av briketter istället för kol, detta eftersom alla briketter är ungefär lika stora och således ger mer stabil och jämn värme under hela grillningen.
Något annat du behöver veta om briketter är att de inte producerar lika mycket rök vilket gör att du inte får samma rökiga arom och smak.
Vi tror att ni som är intresserade av den här sidan också kan vara intresserade av vår receptsida!