
HELGRILLAD ÄLGBIFF
KÖTT
Helgrillad älgbiff är riktigt gott, håller man bara koll på innertemperatur medan man grillar så blir det verkligen saftigt.
INGREDIENSER
ca 600 g Älgbiff
Svartpeppar
Vitpeppar
Havssalt
VITLÖK & CHILI MARINAD
0,5 dl Olivolja
1 Klyfta Vitlök (finhackad)
0,5 tsk Chili (finhackad)
1 krm Dragon
GÖR SÅ HÄR
1. Salta och peppra älgbiffen rikligt med peppar och havssaltet, plasta in biffen och låt vila i kyl i några timmar så den hinner dra i sig av peppar och saltet.
2. Förbered grillen för 50-50-metoden (direkt & indirekt grillning), tänd och invänta bra glöd.
3. Ta fram köttet en stund före glöden är klar så att det hinner rumstempereras. Pensla även älgköttet med marinaden strax före du lägger biffen på grillen.
4. Grilla köttet på hög värme på båda sidorna tills det får en bra färg. Sätt därefter i en lämplig termometer och flytta köttet till den indirekta ytan och stäng locket.
5. När älgbiffen kommit upp i önskad innertemperatur tar du av köttet och låter det vila i ca 10 min före servering. Pensla även på eventuell överbliven marinad före du skär upp.