Välj en sida
grillad picanha

PICANHA

KÖTT

Picanha är en brasiliansk styckningsdetalj som är riktigt mör & fantastiskt smakrik. Grillar du den rätt med fettkappan kvar så har du garanterat grillat kött som smakar fantastiskt.

INGREDIENSER

1 bit Picanha (ca 1,2-1,5 kg)
2 msk Senapsfrö (gul)
0,5 msk Svartpeppar
0,5 tsk Vitpeppar
Salt (flingsalt)
Chimichurri

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda rub genom att först mortla senapsfrön (går även bra med senapspulver), vit och svartpeppar och ha därefter i salt.

2. Skär skåror i ett rutmönster på köttets fettkappa och gnid därefter in din rub på bägge sidor, lägg i kylskåp ett par timmar före grillningen eller över natten.

3. Ta fram köttet i god tid så att det hinner bli rumstempererat, skär nu upp i jämna bitar ca 250g. spetta upp köttet så som på bild ovan, salta gärna efter på ytorna som kommer fram efter du skurit köttet.

4. Starta grillen och förbered 50/50 metoden så att du har en indirekt yta och en direkt. När du har en temperatur mellan 125 – 140°C är det dags att börja grilla indirekt.

5. Ha en bra termometer tillhands och vänd även köttet under den indirekta grillningen. När köttet är ca 5°C under din tänkta måltemperatur (ca 55°C) är det dags att flytta det till den direkta delen på grillen.

6. Öppna grillens ventiler och grilla köttet över direkt värme under ständig övervakning och vändning, pensla även på lite av chimichurri. Försök även se till att ge kappan lite extra krispig yta. Köttet är klart när det nått en innertemp på ca 55°